Het college van burgemeester en wethouders bezocht dinsdagmiddag DeliBarn aan de Scheepmakerstraat in Donkersloot. De bestuurders kregen een rondleiding van directeur/plantmanager Wilco Poppeliers en productiemanager Marcel van Oorschot.
DeliBarn is een beursgenoteerd bedrijf en bestaat uit twee divisies: Ready Meals en Savoury. Ridderkerk valt onder de divisie Savoury en is helemaal ingericht op het grillen, snijden en verpakken van fijne vleeswaren, de plakjes worst op uw boterham of borrelplank. Het bedrijf combineert traditionele recepten met innovatieve oplossingen om in te spelen op veranderende eetgewoonten en voorkeuren van consumenten. De producten zijn terug te vinden bij de grootste supermarktketens van de Benelux.
Het Ridderkerkse bedrijf is in 1988 opgericht door Huib en Emma Berkhout onder de naam Berkhout’s Verssnijlijn. In 1999 kwam Wilco Poppeliers er als mede-eigenaar bij om samen de fabriek te leiden en verder uit te bouwen. Het bedrijf maakte een groeispurt mee en opende in 2005 haar tweede vestiging in Ridderkerk. In 2007 deed zich de mogelijkheid voor zich aan te sluiten bij Terbeke, dat is in 1948 is opgericht door een Belgische slager en in 1986 de beurs op ging. Terbeke groeide uit tot een (inter)nationaal succes.
Inmiddels is het bedrijf, inmiddels DeliBarn genaamd, de grootste snijdienstverlener in de Benelux. DeliBarn bestaat uit zes productie- en snijlocaties, waarvan drie in België en drie in Nederland. In Delibarn Ridderkerk werken ruim tweehonderd mensen.
Op delibarn.com vindt u meer informatie over het bedrijf.
Door: Gemeente Ridderkerk